Joan Alcover

Poeta, assagista i polític, Joan Alcover (1854-1926) és considerat el poeta de la sinceritat per la seva poesia íntima sobre el dolor i la tragèdia humana, reflex de les circumstàncies dramàtiques que li tocaren viure. Va ser proclamat Mestre en Gai Saber el 1909 i obtingué el Premi Fastenrath.

Miquel Costa i Llobera

Poeta i traductor, Miquel Costa i Llobera (1854-1922) reuneix a la seva obra elements tant del romanticisme com del classicisme. La seva poesia es caracteritza pel llenguatge molt acurat i l'harmonia entre la forma i el contingut. Va obtenir el títol de Mestre en Gai saber l'any 1902.

Maria Antònia Salvà

Considerada la primera poeta moderna en llengua catalana. Maria Antònia Salvà (1869-1958) es va formar en l’ambient culte de la Renaixença mallorquina. La seva poesia es troba vinculada a l'Escola Mallorquina i va molt lligada a la contemplació de la natura del seu paisatge nadiu.

Bartomeu Rosselló-Pòrcel

L'obra poètica de Bartomeu Rosselló Pòrcel (1913-1938) és densa però breu, a causa de la seva mort prematura. La seva poesia fa ús d'una llengua intel·lectualitzada i exaltada alhora, amb influències tant de l'Escola Mallorquina com de les avantguardes i el surrealisme. És considerat un símbol de la "Generació del 36".

Marià Villangómez

Poeta, mestre i traductor, Marià Villangómez (1913-2002) a la seva poesia es va identificar molt amb el paisatge i la gent de les Pitiüses. És també autor de diversos assaigs, articles, opuscles i obres teatrals. Va rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1989).

Blai Bonet

Poeta i novel·lista, Blai Bonet (1926-1997) fou un autor molt prolífic que va escriure obres que unien la religiositat i la sensualitat i d'altres que combinaven una rebel·lió vitalista amb una recerca angoixada de Déu. Va ser guardonat amb el Premi Óssa Menor (1952) i el Premi Ramon Lllull (1998).

Antònia Vicens

Considerada una de les novel·listes mallorquines que millor plasma la realitat de la dona mallorquina contemporània a la literatura, Antònia Vicens i Picornell (Santanyí, 1941) té, encara que tardana, una important trajectòria poètica que es caracteritza per la sinceritat. Ha estat guardonada amb nombrosos premis

Miquel Àngel Riera

Poeta, novel·lista i traductor. Miquel Àngel Riera (1930-1996) fou guardonat amb el Premi Ramon Llull (2008), Ciutat de Palma (1972), Ciutat de Barcelona (1991) i Premi nacional de literatura catalana (1988). Gran part de la seva obra ha estat traduïda a diversos idiomes.

Anna-Maria Ticoulat

L'escriptora Anna-Maria Ticoulat (1942) ha publicat nou reculls de poesia. Ha estat guardonada amb nombrosos premis de poesia, entre els quals destaquen el premi Grandalla d'Andorra l'any 2000 i l'any 2001, a més d'obtenir diverses vegades el títol de Mestra en Gai Saber.

Nora Albert

Nora Albert és el pseudònim de la poeta, traductora i assagista Helena Alvarado. Molt implicada en temes d'interculturalitat, feminisme i projectes que combinen la literatura amb la pintura i la música. Com a poeta ha guanyat el premi Lambda (2004) i el Premi Ciutat de Terrasa (2005), entre d'altres.

Ponç Pons

Poeta, narrador, crític literari i traductor. La poesia de Ponç Pons (1956) es caracteritza per ser clàssica en el ritme, moderna en l'expressió i contundent en el contingut. La seva obra ha estat traduïda a moltes llengües. Ha guanyat diversos premis, com el Premi Ramon Llull (2007) i el Premi Carles Riba de poesia (1996).

Margalida Pons

La poeta Margalida Pons (1966) es caracteritza per la sinceritat de la seva poesia i la bellesa dels seus versos. Ha publicat diversos reculls de poesia i ha estat guardonada amb diversos premis com el Premi Ciutat de Palma de poesia (1987) i el Premi Salvador Espriu (1985).

Maria Teresa Ferrer Escandell

L'obra poètica de Maria Teresa Ferrer Escandell (Formentera, 1979) destaca per ser una poesia vivencial que valora l’espontaneïtat per damunt de la forma. La seva temàtica gira entorn al paisatge interior, Formentera, el pas del temps, la immigració i el terrorisme.

Laia Malo

La poeta, cantant i traductora Laia Martínez i López (1984), també coneguda com a Laia MaLo, ha publicat diversos reculls de poemes que es caracteritzen per la franquesa de la seva expresió. Ha estat traduïda a diverses llengües.